Prince åker båt

Dom kom i limousin, Prince med fru och påkläderska. Alla tre äntrade ombord längs landgången, vår matros och limousinföraren hjälptes åt med bagaget, 5 stora resväskor som skulle dom stanna en månad ombord... Prince var arrogant och bestämmande mot sina damer som lydigt gjorde vad han befallde. Han verkade kär i sig själv, för vid varje spegel han passerade stannade han för att spana in sig i det återgivande glaset. Sällskapet försvann ner i sina hytter under däck med livvakter och allt, vi lossade förtöjningarna och stävade ut mot skärgården för en två dagars tur. - Väl ute ur hamnen dukades matbordet för middag, en välkomstdrink serverades uppe på övre däck före maten och snart dök gästerna upp, omklädda som till gala. Men dom var ju snygga, till och med livvakterna hade stylat sig. Man såg inte de vapen som vakterna möjligen bar på. Våra gäster verkade nöjda med bespisningen som bestod av hjortstek och hasselbackspotatis (som på nobelfesten). Men sedan såg vi inte av Prince något mera under resan. Han tillbringade all tid nere i hytten, medan hans damsällskap bar ner mat och dricka till honom. Livvakterna dök upp en och en för en drink eller lite mat, den ena var alltid nära Prince. - Prince uppträdde sedan endast i Stockholm i augusti, han avstod att uppträda i Göteborg. Tråkig typ tycker jag,, men tjejerna var fina...
 
KLUBBSPELNINGEN PÅ PARK LANE. 1993 gjorde Prince sin andra klubbspelning i Göteborg inför en förtjust nattklubbspublik. Foto: Larseric Linden

Bruce Springsteen ombord

En dag i slutet av juni 1988 anlände Bruce, The Boss, till kajen i taxi och äntrade ombord med gitarr och en liten packning. Han skulle stanna ombord några dagar och se Stockholms skärgård på nära håll.
Hela vår personal mötte honom på däck och hälsade Bruce välkommen.
Så klart fick han vår största och bästa hytt, där han inkvarterade sig, duschade och och kom upp till oss.
Jag visade vart vi skulle gå i skärgården på sjökortet och han var mycket intresserad av resan. Bruce var en mycket trevlig och kamratlig person utan några som helst divalater, iklädd en rutig skjorta och jeans såg han ut som en vanlig knegare.
Vi besökte Sandhamn, Möja och övernattade på Högböte, söder om Möja.
Tidigt på morgonen satt Bruce och plinkade på sin gitarr sjungande på någon text han skulle sjunga på sin konsert på Stockholms stadion den andra juli.
Han lade inte märke till mig förrän jag stod framför honom och artigt frågade om han ville ha frukost. "let me finish this and I´m all yours", sa han. tio minuter senare kom han in och var hungrig.

Kula att köra stjärnor ibland. Springsteen var mycket nöjd med den resan.
 

Jag mötte Stjärnorna...

Sitter på en bänk på kajen i Sundsvall och tänker på den tiden jag var skeppare ombord i en flott lyxkryssare i Stockholm.
Det var rockfestival i Stockholm och det regnade. Bron till Skeppsholmen var blockerad av människor så det gick inte att köra över med bil varpå vi tillkallades för att föra artisterna till estraden på ön.
Först kom Eva Dahlgren ombord vid vår kajplats vid Djurgårdsbron, men Marie Fredriksson och Per Gessle väntade i regnet utanför hotel Lydmar (Grant) och dom behövde hjälp för att komma ombord då kajkanten var för hög så vi låg under den. Jag lyfte först Marie ombord sedan var det Pers tur men han ville kränga sig ombord själv.
Joe Cocker var redan ombord utan att jag visste om det, han låg i sin hytt och rökte enligt livvakterna och fick inte störas.
Sedan gick vi mot Skeppsholmen i sakta mak och förtöjde bakom estradtältet. Artisterna använde vårt fartyg som sminkloge, de sprang fram och tillbaka mellan scenen och båten.
Jag vet inte hur många autografer, mest av Per Gessle, jag förmedlade men det var nog många hundra tänker jag,
Oj vilket tryck det blev den kvällen.

Ska skriva om när Springsteen, Prince och några flera åkte med oss i en senare blogg.


RSS 2.0